COD modern warfare

Een nieuw jaar, een nieuwe Call Of Duty. Je kan er ondertussen de klok op gelijk zetten en elk jaar verkoopt de shooter, ondanks alles, als een tierelier. Dit jaar is het weer aan Infinity Ward om een fijne stukje schietgeweld te produceren en met Call of Duty: Modern Warfare is er gekozen om het eens over een andere boeg te gooien.

Deze game wordt gezien als een herinterpretatie van de oude Modern Warfare-games waarin hedendaagse, fictieve conflicten het strijdtoneel zijn. Nou ja, ik zeg wel fictief, maar met de teruggekeerde singleplayer in deze Call of Duty wordt een kant van de oorlog getoond, dat nog maar weinig aan bod is gekomen. De lijn tussen goed en kwijt is minimaal en de verzonnen conflicten die aan bod komen, zijn helaas de realiteit van vandaag. Infinity Ward heeft zichzelf overtroffen om deze gevoelige kwesties perfect over te brengen in de singleplayer. En natuurlijk heeft de multiplayer ook wat liefde gehad.

De trieste realiteit van COD modern warfare

Call of Duty: Modern Warfare speelt zich grotendeels af op twee locaties; Londen en het fictieve Urzikstan, wat toch verdacht veel op het huidige Syrië lijkt. Infinity Ward probeert het realisme op te zoeken en de toon wordt ook gezet in het allereerste filmpje. Een vol busje terroristen rijdt rustig naar een punt in Londen, de deuren gaan open en een man met bomvest loopt naar buiten. Hij kijkt een paar tellen om zich heen, houdt de ontsteker in de lucht en het beeld gaat op zwart met “Modern Warfare” in koeienletters. De strijd is aan.

Modern Warfare maakt het je meer dan eens ontzettend ongemakkelijk, zonder echt overdreven te choqueren. Het is namelijk zo ongemakkelijk, omdat alles wat je ziet in een soortgelijke manier wel eens in het nieuws is geweest. Aanslagen in grote steden van Europa en oorlogsmisdaden in het Midden-Oosten. We hebben het allemaal helaas wel eens gezien in het nieuws of nog erger, het in het echt meegemaakt. En ergens maken deze scenes jou als speler fanatieker, om die eikels eens een lesje te leren.

Krap en groots bij deze nieuwe release van COD modern warfare

De veelzijdigheid in de campaign van COD modern warfare is een groot pluspunt. Grootse vuurgevechten in de drukke stad van Londen worden afgewisseld met een sniperlevel in Urzikstan en een aantal nachtelijke infiltratiemissies. Vooral laatstgenoemden zijn heel erg intens, als je met een volledig SWAT-team door een veel te krap appartementencomplex moet manoeuvreren. En dat allemaal in night vision.

Het gebouw zit vol met grotendeels terroristen, maar er is ook kans dat je gijzelaars en andere onschuldigen tegen kan komen. Met je team systematisch elke kamer uitkammen is ontzettend bevredigend, maar ook heel stressvol. De terroristen zijn moeilijk te herkennen en pas op het moment dat ze ergens een wapen vandaan toveren, weet je het echt zeker. Het is echter een beetje jammer, dat er geen negatieve gevolgen zijn bij het neerschieten van een burger. De game reset naar het laatste checkpoint en kan je het opnieuw proberen, maar dit keer weet je precies wat er gebeurd.

Leave a comment

Jetlink.nl © 2020. All Rights Reserved.