Dragon Quest XI Switch Review

Het is moeilijk voor te stellen, maar het is echt zo: Dragon Quest XI was de eerst aangekondigde titel voor de Switch, toen nog de NX geheten. Dat het helemaal anders liep weet iedereen inmiddels, maar nu is het dan toch eindelijk zo ver. Wordt het geduld van de fans beloond? Dat lees je in deze Dragon Quest XI Switch review.

Helemaal nieuw is Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age natuurlijk niet. De turn-based rpg verbaasde vorig jaar vriend en vijand met heerlijke traditionele gameplay, een fabelachtige spelwereld en een meeslepend verhaal vol uitgesproken personages. Het officieuze elfde deel van de ruim dertig jaar oude serie groeide zo uit tot een van de sterkste games van het jaar en werd volgens liefhebbers zelfs gebombardeerd tot het beste deel van de franchise.

Nu, precies een jaar later, maakt Echoes of an Elusive Age dan eindelijk zijn opwachting op de Switch. Zonder concessies, maar juist met nóg meer content. Dat de makers deze versie uitroepen tot de ‘definitieve versie’ is vaak marketingtaal, maar in dit geval is er geen woord van gelogen. Hoewel het grootste deel van de kern hetzelfde is gebleven, zijn er talloze verbeteringen die de kwaliteit van de spelervaring ten goede komen.

Leave a comment

Jetlink.nl © 2020. All Rights Reserved.