DOOM Eternal Review

Na het succes van de terugkeer van DOOM in 2016 kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Toen DOOM Eternal werd aangekondigd was de hype al groot, maar maakt de game het nu ook echt waar? Je leest het in deze review van DOOM Eternal.

Zodra je de campaign opstart word je meteen naar binnen gezogen. De game begint meteen met een hele toffe openingsscène waarin je de DOOM Slayer met ijzeren wil zijn shotgun ziet laden, om vervolgens door een portaal te stappen richting Aarde. De scene weet gelijk de toon te zetten voor de eerste missie en zelfs de rest van de game: je bent op jacht. De prooi waar je op jaagt is niet standaard, het zijn demonen uit de Hel en de personen die met de demonen samenwerken. Spelers van de vorige game zal het gelijk opvallen in het eerste level, het pistooltje met oneindige munitie is weg. Er is gekozen om volledig te gaan voor beperkte munitie. Iets wat, vooral in de latere delen van de game, leidt tot spannende momenten.

DOOM Eternal bouwt in het begin heel rustig je zelfvertrouwen op om je vervolgens in moordende demonenhordes te gooien. Hoe verder je komt, des te meer je moet gaan nadenken over hoe je de confrontatie aangaat. DOOM Eternal legt namelijk wat meer de nadruk op denken in plaats van gewoon doen. Alle demonen hebben zo hun zwaktes en dus zal je constant na moeten denken over welk wapen je op welk moment in het gevecht gaat gebruiken. Een andere mogelijkheid is dat je gewoon zonder munitie komt te zitten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om snel je wapens aan te vullen. Zo krijg je al heel gauw toegang tot de kettingzaag. Net zoals in de vorige game levert een kill met de kettingzaag munitie op.

Leave a comment

Jetlink.nl © 2020. All Rights Reserved.