Star Wars Jedi: Fallen Order Review

Bij een Jedi denken we al snel aan een vrijwel onverslaanbare krijger met een lichtzwaard. In Star Wars Jedi: Fallen Order is de Jedi in kwestie een stuk minder onaantastbaar. Hoe dat in de praktijk uitpakt lees je hier in onze review.

Tegen het einde van Star Wars: Episode III geeft Palpatine één zinnetje door aan alle kloontroepen: ‘Execute Order 66’. Kort, maar krachtig, want het is het bevel om een einde te maken aan de Jedi en hun orde. In één klap worden vrijwel alle krijgers uit de weg geruimd en weten slechts enkelen te ontsnappen.

Niemand verwacht de Inquisitie
Eén van de ‘gelukkigen’ is Cal Kestis, een Padawan die zijn toevlucht heeft gezocht op de planeet Bracca. Hij weet jarenlang ongezien te blijven voor de Empire door zich voor te doen als een simpele scrap rat, iemand die oude ruimteschepen uit elkaar haalt voor onderdelen. Het is een guur, maar veilig bestaan, totdat zijn beste vriend de afgrond in valt. Om hem te redden moet hij zijn Force-krachten gebruiken.

Het is een heldhaftige daad, maar het betekent wel dat de Inquisitors van de Empire weten dat hij op de planeet zit en ze weten Cal vrijwel meteen te vinden. Gelukkig voor de jonge Padawan kan hij net op tijd gered worden door een onwaarschijnlijk tweetal dat van plan is om de Jedi Orde opnieuw op te richten. Daarvoor hebben ze alleen wel de hulp van Cal nodig.

Leave a comment

Jetlink.nl © 2020. All Rights Reserved.