Uitbreiding vluchten Ryanair vanaf Eindhoven Airport

ryanair-aircraft-(2)De Ierse prijsvechter Ryanair gaat het aantal bestemmingen vanaf Eindhoven Airport uitbreiden met twee nieuwe bestemmingen: het Spaanse Tenerife en Turijn in Italië. De nieuwe routes zullen per eind oktober dit jaar in de winterdienstregeling 2014/2015 worden opgenomen. Het Canarische eiland Tenerife zal een maal per week op de vrijdag worden aangevlogen, terwijl er voor Turijn drie vluchten per week staan gepland: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Met deze uitbreiding komt het aantal bestemmingen van de vliegmaatschappij op Eindhoven Airport op 29, wat in totaal 109 vluchten per week inhoudt.

Eerder kondigde Ryanair reeds aan vaker te gaan vliegen op Pisa, Malaga en Warschau en nieuwe verbindingen te gaan onderhouden op Manchester, Madrid en Lissabon.

Untitled

Groei Eindhoven Airport

De toename van de activiteiten weerspiegelt zich ook in de halfjaarcijfers van de luchthaven. Het aantal passagiers op Luchthaven Eindhoven groeide het eerste halfjaar van 2014 tot maar liefst ruim 1,8 miljoen. Dit is 18% meer dan in dezelfde periode in 2013. Ook het aantal vliegbewegingen (opstijgen en landen) nam de eerste zes maanden met 10% toe.

“Speed, All together, Innovative, Leading and Simple. These five core values express the way in which we approach matters and what we strive for.”

Met de groei van het aantal passagiers en vliegbewegingen ligt Eindhoven Airport op koers met de doelstelling voor 2020. In dat jaar verwacht men 5,5 miljoen passagiers te vervoeren en 43 duizend vluchtbewegingen af te handelen.

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.