Grappige, swingende veiligheidsinstructies

De veiligheidsvideo’s in de vliegtuigen zijn waarschijnlijk de meest saaie en vervelende video’s op deze planeet. Ze zijn bijna allemaal hetzelfde en voor de frequente reiziger hebben ze ook niets nieuws meer te vertellen. Ze worden getoond omdat dat een verplichte veiligheidseis is, maar niemand kijkt of luistert ernaar.

Veiligheid in Hobbit-stijl

De luchtvaartmaatschappij Air New zeeland heeft daar verandering in gebracht en heeft inmiddels naam gemaakt met veiligheidsvideo’s die de aandacht van de passagiers vasthouden. De video met veiligheidsinstructies neemt je mee naar Midden-Aarde en worden in Hobbit-stijl gegeven. De video houdt de aandacht vast tot het einde en je vindt het misschien zelfs jammer als het afgelopen is.

Swingende instructies

Onlangs vond ook luchtvaartmaatschappij Virgin America dat het allemaal wel wat ‘pakkender’ kon worden gebracht. In een vijf minuten durende videoproductie worden de passagiers aan boord van de Virgin vliegtuigen op een swingende wijze, met zang en dans door de veiligheidsinstructies geloodst.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Hopelijk zullen andere luchtvaartmaatschappijen deze voorbeelden snel volgen. Het is een creatieve wijze om de aandacht van de passagiers vast te houden en tevens een leuke en goede reclame voor de luchtvaartmaatschappij. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben met de bovenstaande veiligheidsvideo’s de toon gezet voor andere luchtvaartmaatschappijen. Wat kunnen we in de toekomst nog verwachten?

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.